Mesures-de-proteccio-solar

Amb l’arribada de l’estiu, augmenten les activitats a l’aire lliure i l’exposició al sol. Si es vol prendre el sol, cal fer-ho amb cura. Només 15 minuts d’exposició a les radiacions ultraviolades poden danyar la pell.

  • Cal protegir-se tots els dies, també els ennuvolats, ja que les radiacions passen a través dels núvols.
  • Si voleu prendre el sol, comenceu a fer-ho de manera gradual.
  • Esteu-vos en espais d’ombra durant les hores centrals del dia, entre les 12 del migdia i les 4 de la tarda, quan la intensitat de les radiacions solars és més intensa i la possibilitat de cremades solars és més gran.
  • Apliqueu-vos filtre solar amb factor de protecció adequat al tipus de pell (i com a mínim de 15 SPF) vint o trenta minuts abans de l’exposició al sol i cada dues hores, després de cada bany o si se sua molt. Poseu-vos-en la quantitat adequada i vigileu-ne la data de caducitat. 

Recomanacions a recordar

Comenceu a prendre el sol poc a poc. No ho feu mai durant molta estona ni en les hores de més intensitat solar.

Caldria que us abstinguéssiu de prendre’l entre les dotze del migdia i les quatre de la tarda, per evitar les cremades solars.

Crema foto protectora:

Poseu-vos crema vint minuts abans de prendre el sol amb el factor de protecció adequat al vostre tipus de pell.

Recordeu que us n’heu de tornar a posar cada dues hores, després de cada bany o si sueu molt. Els dies ennuvolats també l’heu d’utilitzar.

Recordeu de protegir-vos els ulls amb ulleres amb filtre solar (CE), i també els llavis amb barres labials fotoprotectores.

Gaudiu d’espais frescos i preservats de la intensitat dels raig solars. També heu de beure força líquids per no deshidratar-vos.

Els Infants:

La pell dels infants és molt mes sensible i tenen un risc mols més alt de patir cremades solars. Protegiu-los amb barrets i samarretes i oferiu-los aigua sovint.

Font: Gencat